17. Mai leker til hele familien

Oppdatert: 22. feb. 2021

Her gir vi deg noen tips til 17.Mai leker for hele familien.

Med ting du finner hjemme!


Nasjonaldagen blir dessverre ikke slik vi er vandt til i år. De fleste planlegger å holde seg hjemme og feire med nærmeste familie. Dette er helt supert for å stoppe smittespredningen. Barnetogene har blitt avlyst og det blir digitale markeringer. Dette kan være uvant for de store som de minste. Vi i DLuX ønsker fortsatt at vi skal gjøre det beste ut av denne situasjonen og har derfor kommet opp med ulike aktiviteter som kan gjennomføres hjemme med de nærmeste og ved bruk av ting du allerede har i hus.


 


1.Hopp i sekken

Dette er en vri på sekkeløp som enkelt kan gjøres hjemme. Finn frem nok søppelsekker til alle deltakere. Lag en bane og marker den opp med kjegler, sko eller noe annet du finner hjemme. Lag en målstrek med tau eller hyssing. Alle starter bak målstreken og på 1, 2, 3 hopper alle deltagere rundt løypen i søppelsekken. Første man til å hoppe rundt løypen og kommer bak målstreken først har vunnet etappen og kan starte neste aktivitet eller få en fordel.

 


2. Sjonglerings konkurranse

På tide å finne ut hvem i familien som har et naturtalent innen sjonglering. Finn frem 3 runde gjenstander til hver deltaker. Anbefales at de 3 gjenstandene er i samme størrelse. Dette kan for eksempel være: Epler, Mandariner eller tennisballer. Denne konkurransen kan gjøres på 2 forskjellige måter. Enten at alle deltagere konkurrerer samtidig og den som står til sist har vunnet. Dersom man ikke har så mange runde gjenstander kan det være enklere og ta en om gangen og ta tiden på de forskjellige deltagerene. Den som har klart å sjonglere lengst vinner. Dersom man mister en av de runde gjenstandene i bakken er man ute. Dette kan være utfordrende så et par prøver runder kan være lurt.

 


3. Hage Bowling


Alt du trenger for å spille bowling i din egen hage er 6 eller 10 tomflasker og en ball. Det kan være alt fra tennisball til en fotball. Plasser tomflaskene i en typisk bowling oppsett som illustrert nedenfor. Fyll flaskene med sand eller ris for mer stødighet. Deretter lager dere banen etter hvor stor plass dere har eller ønsker å bruke. Jo lengre banen er jo vanskeligere blir det å slå en STRIKE. Ettersom hage bowling kan være noe lettere enn vanlig bowling kan dere velge å kun gi poeng når man slår strike eller spare.

 


4. Twister

Ingenting slår en runde med twister hvor de som er med får seg et godt strekk, mens tilskuerne for seg en god latter. For å lage sin egen twister kan man enten bruke 20 papptallerkener eller lage 20 sirkler med forskjellige spraymaling direkte på gresset. Man må ha 4 ulike farger med maling eller spraymaling. Man kan velge om man ønsker å plassere sirklene i forskjellig rekkefølge eller helt tilfeldig. Når «banen» er klar, er neste steg og klippe opp lapper av papir. Del lappene i to bunker: Den ene skal de forskjellige fargene skrives på og den andre bunken skal kroppsdelene skrives på. Feks: Venstre fot eller Høyre arm. Når det er lagd en god del lapper kan disse legges i hver sin skål. Tilskuerne kan trekke en lapp fra hver bunke og lese høyt. Da skal deltageren gjøre slik det står på lappene. Feks: Venstre fot på blå. Poenget med Twister er å forflytte kun det som blir lest opp uten å falle eller flytte de andre kroppsdelene fra de andre sirklene. Den som faller eller beveger seg utenfor en av sirklene er ute. Man spiller gjerne 2-3 stykker samtidig.

 


5. Memory

Et morsomt spill hvor man virkelig får brukt hukommelsen sin. Man kan enten bruke papptallerkener eller papir, men det skal være 20 stk. Det skal tegnes/males ulike figurer på papiret, men det skal alltid være 2 av hver. Det vil si at dersom du tegner en paraply må du tegne en identisk slik at du har 2 papir med paraply. Du trenger dermed å tegne 10 forskjellige figurer. Når disse er ferdig tegnet skal papiret legges med symbolene ned og i et rute nett med 5 x 4. Denne leken gjøres 2 og 2. Man velger 2 papir som man skal snu på. Dersom man snur 2 like symboler får man et par og disse tas vekk og legges på siden til spilleren som trakk disse. Dersom man ikke får et par skal man snu papiret tilbake og det er motstanderen sin tur. Det er om å gjøre og huske hvor de ulike symbolene er slik at man får flest par. Man holder på til alle parene er tatt. Spilleren med flest par vinner.

 

Lekene er kun forslag fra oss og kan gjøres om for å passe dere bedre. Det er ingen begrensning, bruk det dere har for å gjøre det beste ut av Nasjonaldagen vår! Håper dere får en uforglemmelig feiring. Dere velger selv om dere ønsker å kåre vinnere eller om dette gjøres kun for gøy. Man kan eventuelt ha en premie for vinneren av alle lekene.

108 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle